Vinterroningsreglement

Hvis du vil ro vinterroning i inriggere gælder følgende regler, der udgør klubbens vinterroningsreglement:

1. Det farlige ved vinterroning er naturligvis, at det kolde vand bevirker, at man hurtigt mister bevidstheden, hvis man er så uheldig at falde i. Der er størst risiko for at falde i vandet ved skift. Derfor skal du kun deltage, hvis du er god til at skifte i båden, for vi skifter ofte (6-8 min) for at undgå at fryse på styrmandssædet.

2. Roning er med oppustelige veste på.

3. Rofarvandet er havnen. Vinterroning udenfor havnen er ikke tiladt

4. Vi ror kun helt tæt på land, max 100 m.

5. Ingen roning hvor der er is – heller ikke selvom det kun er et tyndt lag.

6. Benyt kun både, der er frigivet til vinterroning. De fleste af bådene vedligeholdes hen over vinteren, men der vil løbende blive holdt et antal både fri til vinterroning.

7. Tjek bådene særligt godt før afgang. Bundpropper, split til fodspark og andet grej kan have været afmonteret i forbindelse med klargøring. Det sker hver vinter, at både kommer af sted uden alt nødvendigt udstyr.

8. Tjek altid vejrudsigten grundigt, en lille tur i havnen i det forkerte vejr, kan være fatal.

Læs mere her: Vær og vide om kulde og beklædning til søs

(revideret december 2018 af Bodil Kryge, Langtursrochef, Københavns Roklub)