Introduktion til 50+ roning i Københavns Roklub

Vi er en flok seniorer, der sætter roning i højsædet, og mødes flere gange om ugen for at tage på dejlige roture i Københavns Havn. Så hvis DU har tid fra kl. 9.00 til ca. kl.13.00, så er 50+ i KR måske lige stedet for dig.
Vi ror i inriggerbåde, som ligger godt og sikkert på vandet.
Vi ror i Københavns Havn, nord og syd. Ofte pakker vi termokanden, en lille kage eller madpakke, og lægger til et sted, hvor vi nyder de medbragte herligheder og hinandens selskab.
Udover det, tager vi på længere ture, en eller flere dage, som fx. en 3 dages tur på Gudenåen, eller en ferietur til udlandet.

Krav til dig:

– At du bliver medlem af KR og betaler kontingent pt. 830 kr. i kvartalet, samt et instruktionsgebyr på 500 kr.
– Du skal kunne svømme 300 m.
– Du skal være indstillet på at være en del af et bådhold og yde det du kan.
– Du skal være indstillet på at komme ofte under instruktionen, da det er vigtig at få kontinuitet i forløbet.
– Du skal kunne komme op i en båd, hvis du falder i vandet (det lærer du).
– Du skal have rimelig god balance og kunne skifte plads i båden (det lærer du).
– Om vinteren er det tid til at klargøre vores både, slibning og lakering, som vi alle hjælpes med at udføre.

Du kan forvente af os:

– At du som ny roer får to mentorer, som efter fælles aftale vil stå for din instruktion.
– De vil tage dig med på vandet et antal gange efter behov, og på et tidspunkt frigives du.
– Vi ror mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 9.00
o I sommersæsonen: roning på vandet i 2 og 4 åres inrigger
o I vinterhalvåret: ergometertræning (indendørs roning) – Rospinning og   gymnastik

Motionsroning (sommer)
Motionsroning foregår i 2 og 4 åres inriggere med styrmand, men kan også være i coastal- eller gig-både, hvor man ror med 2 årer.

Ofte vil det være en rotur rundt i Københavns havn, hvor du skal afsætte ca. 4 timer, så vi kan nå gennem kanalerne og ud forbi Langelinie. Det kan også være en smuttur til Slusen eller ind i Christianshavns kanal, eller måske en heldagstur til Dragør med madkurv og drikkevarer i skottet, evt. med en dukkert ved Amager Strandpark.
Der er noget for enhver smag, men roning er det vi alle gerne vil.

Kaffe på Trekroner

Langtursroning
Langtursroning foregår i inriggere. Du kan du deltage i dag-, weekend- eller ferieture. Turene starter og slutter enten fra KR, eller vi låner både i en anden klub rundt omkring i Danmark.
Der findes også uge-ture hvert år, f.eks. til Grækenland, hvor man kan ro 7 dage i træk på åbent vand.

Langtursroning i udlandet

Overnatning sker som regel i hytter eller på hotel. Det er en hyggelig, sjov og billig måde at få nogle gode weekend-/ugeoplevelser på.
En gang imellem tager vi til vores klubhus Hammerro ved Holbæk Fjord, hvor vi har flere både liggende.

Ergometerroning og ro-spinning (vinter)
Fra standerstrygning (sidst i oktober) til standerhejsning (sidst i marts) foregår aktiviteterne indendørs.
Vi træner og holder os i form ved hjælp af indendørs romaskiner, kaldet ergometre. Det giver rigtig god motion.
Vi slutter gerne af med at drikke en kop kaffe sammen.

Året rundt
Der er mulighed for selv at træne, når du har lyst. Hvis du køber en nøgle til klubben, så har du adgang 24/7 til vores træningslokaler og udstyr.
Udover ro-ergometre har vi også styrketræningsudstyr, kondicykler mm. og et ro-bassin. Vores gymnastiksale bliver også flittigt brugt til hockey, yoga og gymnastik.

Kontakt os for at høre om der er plads.

Kontakt 50+ :
Instruktionsrochef Claus Jensen
Mail adr. ccj201148@gmail.com

Hent indmeldelsesblanket ved at klikke her:

Hent indmeldelsesblanket

(Opdateret d. 28. marts 2019)