Instruktions- og træningsforløb (Sommer)

Hvordan kommer du igang?
Har du aldrig roet før, og vil du gerne i gang med at lære det, så skal du igennem klubbens instruktionskursus. Inden du tilmelder dig et kursus, er du velkommen til at besøge os i Københavns Roklub. Hvis du møder op torsdage i tidsrummet 17.00-19.00 vil du næsten altid møde en, som vil have tid til at give dig en rundvisning i klubbens lokaler. Du er også velkommen til at kontakte vores instruktionsrochef via nedenstående link. Det vil give dig langt det bedste indtryk af, om roning og vores klub måske er noget for dig.

Værd at vide
Roning er modsat mange andre sportsgrene tidskrævende. En rotur starter altid med, at klargøre båden med årer, redningsveste, øsekar mv. Når man kommer tilbage til klubben efter en rotur, skal båden vaskes og tørres, og det medbragte udstyr skal lægges på plads. Du skal derfor regne med, at en normal rotur i havnen kan tage 2-3 timer.

Om sommerkurset
Inden man starter, kan man selvfølgelig aldrig vide, om roning er noget for én. Kurset er målrettet personer, som gerne vil begynde at dyrke roning som sport og fritidsinteresse. Vi tilbyder et kursus med et varieret program, hvor indlæringen foregår på forskellige måder. Instruktionen varetages af erfarne roere fra klubben, hvor langt de fleste desuden har været på et eller flere af de instruktør-/trænerkurser, som afholdes af Dansk Forening for Rosport.

Om sommerkursusforløbet
Når du kommer første dag, vil du møde andre kursister (kaldet ”kaniner”), samt en række af klubbens instruktører, som vil forestå sommerkurset. Under hele kurset lægger vi stor vægt på at indlære dig de tekniske sider ved roningen.  De øvrige dage ror vi længere og længere ture i havnen.

Kursusforløbet er delt op på følgende måde:

Opstart fredag kl. 17 med instruktion på land, efterfulgt af en kortere rotur, hvorefter der sluttes af med fællesspisning kl. 20, hvor vi kan lære hinanden lidt bedre at kende.

Lørdag mødes vi kl. 9.30, hvor vi sætter hold og ror op gennem Københavns havn. Her indøver vi rotaget og rokommandoerne. Efter et par timer på vandet, er det tid til en pause, hvor klubben sørger for lidt at spise og drikke. Når pausen er slut, ror vi tilbage til Københavns Roklub, hvor vi ordner bådene og slutter af med en evaluering. Dagen slutter ca. kl. 15.30.

Herefter er det vigtigt at komme den efterfølgende uge, tirsdag, onsdag og torsdag, kl. 17-19, hvor instruktionen fortsætter og rotages forfines.

Om torsdagen deltager kursisterne i KR’s klubaften, hvor der er fællesspisning kl. 20.

Når instruktionen er forbi, er du forhåbentlig klar til at kaste dig ud i roningen og få mange dejlige timer på vandet sammen med nye venner.

Medbring til sommerkurset
Der stilles ikke særlige krav til påklædning, bortset fra at det skal være tøj, som kan tåle at blive snavset. Tøjet må gerne være tætsiddende, men det må ikke stramme, dvs. der skal være fri bevægelighed (og dermed er cowboybukser en rigtig dårlig idé). En regnjakke eller anden vindtæt påklædning kan være nyttig. Det er godt at have flere lag af varierende tykkelse, så man kan regulere varmen ved at tage lidt tøj af eller på. Tidligt på sæsonen (april) kan det også være en udmærket idé med en hue. Hvad angår sko, er et par med smal hæl det bedste. Sko med bred hæl er ikke anvendelige, da bådene er bygget med smalle ”hælestøtter”.

Det er altid godt at have en ekstra trøje med, og det anbefales altid at medbringe en vandflaske.

Da du kommer til at opholde dig en stor del af tiden udendørs og på vandet, er det afgørende vigtigt, at du er opmærksom på solens stråler og beskytter dig imod dem i forhold til årstiden og din egen hudtype.

Hvad angår værdigenstande, kan de sagtens medbringes i båden, men det er også muligt at anbringe disse i et aflåst rum i klubben.

Der afholdes to kurser i foråret i 2020. Det første i perioden 24. april 30. april, og det andet i perioden 12. juni til 18. juni.

Tilmelding til sommerkursus

Hvad så efter kurset?

Når du har meldt dig ind i Københavns Roklub kan du deltage i de mange tilbud klubben har til dig.

Udover mandag og torsdag, hvor der er fællesroning fra kl. 17, er der også mulighed for at deltage i ture, der annonceres på ro-kortet.

Har du yderligere spørgsmål omkring sommerkurset, kan du kontakte instruktionsrochefen:

Send en mail til instruktionsrochefen.

Mentorordning

Hvis du ikke har haft mulighed for at tilmelde dig et af to instruktionskurser, der ligger i foråret 2020, har du mulighed for at tilmelde dig et mentor forløb.

Ordningen går ud på, at du får tildelt 1-2 instruktører eller erfarne roere, som tilbyder dig et intensivt roforløb. Ofte vil det være sammen med en eller flere andre i samme situation, således at instruktionen foregår i to eller fire åres inriggere.

Forløbet er intensivt og strækker sig over en uges tid, med fem lektioner a 2 til 3 timers varighed, i løbet af perioden.

Tidspunktet for instruktionen vil normalt ligge mellem 17 og 20, og langt det meste af tiden foregår det i vores både, hvor man ror op igennem havnen, får lært rotaget, kommandoerne, og det at skifte i en båd, når man er på vandet.

Mentorforløbene vil altid ligge efter vores ordinære instruktionsforløb, og vil normalt først starte i august.

Prisen for et mentorforløb er 500 kr. Når du har fået en bekræftelse på, at du er optaget på holdet, skal du indbetale kursusafgiften på 500 kr. til

Reg.nr. 3361, kontonummer 3361449509.

Betaling skal foretages inden kursusstart.

Har du brug for yderligere informationer kan du altid kontakte Instruktionsrochef Claus Jensen ved at sende dine spørgsmål til instruktion@koebenhavnsroklub.dk

Tilmelding til mentorordning:

Tilmeldingsformular