Klubbens tilbud til dig

Københavns Roklub har mange tilbud til dig, der gerne vil ro. Hvad enten du er ung eller gammel, til kaproning eller mere dæmpet motionsroning, har Københavns Roklub materiellet og dygtige instruktører til at give dig en god rooplevelse. Læs mere om mulighederne herunder.

Kaproning
Kaproning, der primært foregår i særlige kaproningsbåde (outriggere), er for den gruppe af mennesker, der vil dyrke rigtig konkurrenceroning med den indsats, der kræves dertil. Vi har både liggende ved Danmarks RoCenter (DRC) ved Bagsværd Sø, så du har mulighed for at ro på baner på Danmarks Rostadion og i noget af Danmarks bedste rovand.

Vi dyrker også kaproning i de bredere inriggere både, hvor der ikke stilles lige så høje krav til teknikken, så du hurtigere kan nå et niveau, hvor du kan deltage i lokale og landsdækkende motionsturneringer.

Københavns Roklub har et stort udvalg af kaproningsbåde, stolte traditioner og gode instruktører så hold dig ikke tilbage, hvis du har et konkurrencegen gemt i dig.

Ungdomsroning
Er du under 18 år og vil du ro i Sydhavnens bedste roklub lige bag ved Fisketorvet? Kunne du tænke dig at prøve en sjov og anderledes sport, der giver kondi, styrke, store oplevelser og venskaber for livet? Så kom til træning mandag eller onsdag kl. 16.30 – 18.30, Tømmergravsgade 13 hele året. Bare tag en kammerat med, eller kom alene, du kan starte når som helst. Skriv gerne lige en sms til Jonathan på 60 16 63 48

Motionsroning
Motionsroning kan være mange ting. Normalt vil det være en god rotur rundt i Københavns havn på 1½ til 2 timer, hvor man kan nå gennem kanalerne og ud forbi Langelinie. Men det kan også være en tur frem og tilbage i havnen med fokus på at ro hurtigt.

Motionsroning foregår for det meste i 2-årers inriggere med styrmand, men vi kan også sagtens finde på at gå ud i 4-årers inriggere med styrmand eller GIG. GIG’en er en bådtype der er smallere end inrigger og ikke egnet til bølgegang. Til gengæld er den noget hurtigere og kræver lidt mere ro-teknik. Motionsroning kan også sagtens være en heldagstur til Dragør, med madkurv og kolde drikkevarer i bagagerummet, evt. med indlagt dukkert ved Amager Strandpark?

Langtursroning
Langtursroning foregår for det meste i motionsbåde, også kaldet inriggere her i landet, men hvis man melder sig til ture i udlandet, kan man godt komme ud for at skulle ro langt i outriggere eller gig, som er smallere end inriggere.

Langture indenfor Danmarks grænser sker i Københavns Roklub-regi, hvor vore egne langtursstyrmænd laver ture rundt omkring i landet. Det kan foregå, hvor man starter og slutter enten i klubben (fx. Amager rundt) i vore egne både, eller vi låner både i en anden klub. Fx. er der ind i mellem ture fra Næstved, Sakskøbing, Assens, Gudenåen og lignende. Der ros normalt i 2- eller 4-årers inriggere.

Overnatning på disse ture vil for det meste være i andre roklubber, campingpladser eller i telt på bredden, hvor man kommer frem. Turene vil blive slået op på turtavlen i Københavns Roklub først i februar hvert år.

Udenlandsturene foregår enten i Københavns Roklub-regi, hvor vore egne langtursstyrmænd laver ture rundt omkring i udlandet, eller hvor Dansk Forening for Rosport (DFfR) og Verdensforbundet (FISA) arrangerer langturene. Turene kan være over det meste af verden, Københavns Roklub har arrangeret ture til Holland, Sverige,  Frankrig, Tyskland og Skotland – bare for at nævne nogle stykker. Bådene kan være i mange forskellige typer både: Alt fra de hurtige, smalle 4-årers outriggere over de lidt bredere gigbåde eller de endnu bredere inriggere til kirkebåde, hvor man ror 20 personer i hver båd.

FISA-turene er noget helt specielt. Det kan være ture i Australien, USA eller Norge, hvor de samler mellem 60 til 80 roere fra hele verden til ture på 200 til 300 km. og ror i 4-årers outriggere. Overnatning på ture i udlandet er næsten altid på hoteller eller hostel.

Indendørs roning
I Københavns Roklub bliver hele vinteren brugt på at træne indendørs evt. suppleret med en rotur i weekenden for at holde teknikken ved lige. Meget af træningen foregår i et ergometer, som er en indendørs romaskine. I Københavns Roklub har vi godt 20 nye ergometre. Ergometerroning er en fantastisk måde at komme i form på, og føler man sig oplagt, afholdes der hvert år flere indendørs mesterskaber i ergometerroning.

Gymnastik, styrketræning, yoga og hockey
Ud over de klassiske ro-aktiviteter, tilbyder vi også gymnastik, styrketræning, yoga og hockey. Gymnastik og yoga tilbydes hele vintersæsonen i vores gymnastiksal i klubhuset på faste tidspunkter (se faste aktiviteter i rubrikken til højre på hjemmesiden). Hockey spilles i vores hockeysal det meste af året men selvfølgelig mest i vintersæsonen, mens styrketræning kan dyrkes hele året i vores trænings-rum.

Adgang til klubben

Når du er blevet medlem og har fået et medlemsnummer har du mulighed for at købe en nøglebrik, som giver dig adgang til klubben gennem udvalgte døre. Nøglebrikken koster 200 kr. Send en mail til noegle@koebenhavnsroklub.dk og du vil få nærmere besked om hvordan du anskaffer en nøglebrik.