Fællesroning

Motionsroning
Motionsroning kan være mange ting. Normalt vil det være en god rotur rundt i Københavns havn på 1½ til 2 timer, hvor man kan nå gennem kanalerne og ud forbi Langelinie. Men det kan også være en tur frem og tilbage i havnen med fokus på at ro hurtigt.

Motionsroning foregår for det meste i 2-årers inriggere med styrmand, men vi kan også sagtens finde på at gå ud i 4-årers inriggere med styrmand eller GIG. GIG’en er en bådtype der er smallere end inrigger og ikke egnet til bølgegang. Til gengæld er den noget hurtigere og kræver lidt mere ro-teknik. Motionsroning kan også sagtens være en heldagstur til Dragør, med madkurv og kolde drikkevarer i bagagerummet, evt. med indlagt dukkert ved Amager Strandpark?

Langtursroning
Langtursroning foregår for det meste i motionsbåde, også kaldet inriggere her i landet, men hvis man melder sig til ture i udlandet, kan man godt komme ud for at skulle ro langt i outriggere eller gig, som er smallere end inriggere.

Langture indenfor Danmarks grænser sker i Københavns Roklub-regi, hvor vore egne langtursstyrmænd laver ture rundt omkring i landet. Det kan foregå, hvor man starter og slutter enten i klubben (fx. Amager rundt) i vore egne både, eller vi låner både i en anden klub. Fx. er der ind i mellem ture fra Næstved, Sakskøbing, Assens, Gudenåen og lignende. Der ros normalt i 2- eller 4-årers inriggere.

Overnatning på disse ture vil for det meste være i andre roklubber, campingpladser eller i telt på bredden, hvor man kommer frem. Turene vil blive slået op på turtavlen i Københavns Roklub først i februar hvert år.

Udenlandsturene foregår enten i Københavns Roklub-regi, hvor vore egne langtursstyrmænd laver ture rundt omkring i udlandet, eller hvor Dansk Forening for Rosport (DFfR) og Verdensforbundet (FISA) arrangerer langturene. Turene kan være over det meste af verden, Københavns Roklub har arrangeret ture til Holland, Sverige,  Frankrig, Tyskland og Skotland – bare for at nævne nogle stykker. Bådene kan være i mange forskellige typer både: Alt fra de hurtige, smalle 4-årers outriggere over de lidt bredere gigbåde eller de endnu bredere inriggere til kirkebåde, hvor man ror 20 personer i hver båd.

FISA-turene er noget helt specielt. Det kan være ture i Australien, USA eller Norge, hvor de samler mellem 60 til 80 roere fra hele verden til ture på 200 til 300 km. og ror i 4-årers outriggere. Overnatning på ture i udlandet er næsten altid på hoteller eller hostel.