Ungdomsroning

Velkommen til Københavns Roklubs Ungdomsafdeling. Vi er glade for at du har gidet bruge tiden på at kigge forbi.

Er du mellem 13 og 18 år og har du lyst til at dyrke en sport, der både giver god motion og mange gode kammerater, så er roning sikkert noget for dig. Hvis du tror, at det er noget for dig at prøve kræfter med roning, så er du meget velkommen hos os på ungdomsholdet i Københavns Roklub. Vi træner hver mandag og onsdag kl. 16.30 hele året rundt. Inden du kommer forbi til træning, så skriv en sms til Jonathan – den ansvarlige træner – på 60 16 63 48 og oplys dit navn, alder og hvornår du gerne vil prøve at ro. Adressen på København Roklub er Tømmergravsgade 13, lige bag ved Fisketorvet. Husk træningstøj – du kommer ud at ro med det samme.

Om træningen

Den daglige træning foregår i Københavns Havn fra Slusen i Syd til Langebro i Nord langs med Islands Brygge. Vi ror i mange forskellige slags både f.eks. single-scullere, hvor man ror alene og ottere hvor man er 8 roere og en styrmand. Fælles for alle bådene er, at det er smalle kaproningsbåde. Det kræver øvelse at holde balancen, men så er der til gengæld også fart på. Klubbens trænere vil tage godt imod dig, og du behøver ikke være verdensmester fra starten. Du kommer nemlig til at ro med andre, der passer til din alder og dit niveau. De fleste juniorroere træner fast 2 gange om ugen. Har du lyst til mere, er det muligt at træne oftere, og du kan altid frit benytte klubbens fitnesslokaler.

I løbet af sommeren tager vi til en række regattaer (stævner) både i Danmark og undertiden også i udlandet.

Om vinteren træner vi indendørs. Vi spiller hockey og laver gymnastik/cirkeltræning i vores gymnastiksal, ror i romaskiner og laver vægttræning. Der hvert år et indendørs danmarksmesterskab i maskinroning samt en anden indendørs konkurrence.

Som afslutning på vinteren og start på udendørssæsonen tager vi altid på en fælles påsketræningslejr, gerne til udlandet, hvor vi har været både i Frankrig og Tyskland for at ro.

Roning er selvfølgelig det vigtigste i en roklub. Men en roklub fungerer ikke, hvis der ikke er et godt kammeratskab. Derfor bliver der også lagt vægt på andre aktiviteter: Vi holder fester, laver grillaftener og prøver også træningsformer, hvor andre fysiske aktiviteter end roning er på programmet.

Om trænerne

Der er lige nu fire trænere tilknyttet ungdomsafdelingen i Københavns Roklub:

Sebastian, Mathilde, Niklas og Jonathan. Alle har tidligere erfaring fra kaproning, og har været på det danske landshold og deltaget ved mange internationale og nationale regattaer. Vi elsker, at lære rosportens tekniske og fysiske kunnen fra os, og give en roere godt med udfordring samtidigt med et sjovt og hyggeligt træningsmiljø.

Vi glæder os til at møde dig!

Skriv en sms til Jonathan  på 60 16 63 48 og oplys dit navn, alder og hvornår du gerne vil prøve at ro.