Hvis du ikke har haft mulighed for at tilmelde dig et af vores instruktionskurser, der ligger i 2023, har du mulighed for at tilmelde dig et mentorforløb.
Ordningen går ud på, at du får tildelt 1-2 instruktører eller erfarne roere, som tilbyder dig et intensivt roforløb. Ofte vil det være sammen med en eller flere andre i samme situation, således at instruktionen foregår i to eller fire åres inriggere.
Forløbet aftales direkte mellem instruktøren/mentoren og de enkelte deltagere. Man skal forvente at skulle på vandet omkring 5 gange af 2 – 3 timers varighed, før man kan frigives til at deltage i klubbens almindelige roaktiviteter.
Tidspunktet for instruktionen vil normalt ligge mellem 17 og 20, og instruktionen vil foregå i vores inriggerbåde, hvor man får lært rotaget, kommandoerne, om sikkerhed, og det at skifte i en båd, når man er på vandet.
Instruktionen kan ligeledes foregå i weekenden, hvis deltagerne og instruktører kan blive enige om det.
Mentorforløbene starter, primært når forårs- og sommerkurserne er gennemført, men de kan starte op på andre tidspunkter, hvis der instruktører til rådighed.
Vi kan i Københavns Roklub ikke garanterer at mentorforløb kan gennemføres, det afhænger helt om der er instruktører til rådighed, på de pågældende tidspunkter, derfor anbefaler vi også, at man først og fremmest tilmelder sig et af vores kurser.
I forbindelse med mentorforløbet, er der indlagt mulighed for at deltage i klubbens fællesmiddage, der ligger torsdag kl. 20, og der er 2 middage inkluderet i indmeldelsesgebyret.
Har du brug for yderligere informationer kan du altid kontakte Instruktionsrochef Claus Jensen ved at sende dine spørgsmål til instruktion@koebenhavnsroklub.dk.
Ved mentorforløbet er der ligesom ved de faste kurser nogle forudsætninger for at deltage:
– du skal kunne svømme 300 m.
– du skal være adræt og kunne se og høre.
– du skal kunne komme op i en båd, hvis du falder i vandet (det lærer du).
– du skal have rimelig god balance og kunne skifte plads i båden (det lærer du).
– om vinteren er det tid til at klargøre vores både, slibning og lakering, som vi alle hjælpes med at udføre.