Der bliver lagt program op for 2024, og åbnet for tilmelding i løbet af november måned.

(A new program for 2024 will be available in November)

 

Instruktions- og træningsforløb for seniorer over 18 år (Vinter)

Hvis du vil være klar til at komme ud og ro, når sommersæsonen for 2023 starter, så tilbyder Københavns Roklub et effektivt indendørs instruktions- og træningsforløb.

Roning er en teknisk krævende idræt, der er underlagt høje sikkerhedskrav.  Der er derfor vigtigt, at du lærer teknikken i ro taget, basal sikkerhed, de vigtigste kommandoer, almindelige vigeregler samt bådens opbygning og udstyr.

Det er yderligere en forudsætning at:

– du skal kunne svømme 300 m.
– du skal være adræt og kunne se og høre.
– du skal kunne komme op i en båd, hvis du falder i vandet (det lærer du).
– du skal have rimelig god balance og kunne skifte plads i båden (det lærer du).

– om vinteren er det tid til at klargøre vores både, slibning og lakering, som vi alle hjælpes med at udføre.

Formålet med instruktions- og træningsforløbet er at gøre dig klar til at kunne deltage i de mange spændende rooplevelser, der venter forude. Derfor vil du i vinterforløbet møde erfarne og kompetente roere og instruktører, der såvel i ro bassinet som i ergometret vil give dig en basal viden om det at ro.

Instruktions- og træningsforløbet er bygget op over en instruktionstime à 1 times varighed. Hvert træningspas består af ergometertræning (romaskine) og træning i robassin, hvor du får en grundig gennemgang af rotaget samtidig med, at du får pulsen op.

Der oprettes et vinterhold (hold 1) i februar 2023 med henblik på at være klar til at gå på vandet efter standerhejsningen i slutningen af marts.

Kurset starter mandag d. 20.  februar 2023, kl. 18 til 19 med en introduktion til klubben og ergometertræning. Efter første træning mødes vi i vores klublokale til en snak og en forfriskning, hvor man kan forvente vi først er færdige omkring kl. 20.

Træningsforløbene fortsætter de efterfølgende mandage mellem 18 - 19 frem til standerhejsning søndag d. 26. marts. 2023.  Det betyder at der er instruktion og træning følgende dage d. 27.2. - 6.3. -13.3. – 20.3. 2023.

Mandag d. 20. marts samles vi efterfølgende til lidt at spise (er inkluderet i indmeldelsesgebyret) og en snak om det videre forløb.

Når standeren er hejst, kan vi forhåbentligt kan komme på vandet, men det afhænger af vejret. Instruktionsforløbet på vandet planlægges herefter sammen med instruktørerne. I skal nok regne med at skulle ud at ro 3 – 6 gange inden I kan blive frigivet til at ro med klubbens øvrige medlemmer. 

Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt instruktionsrochef Claus Jensen ved at sende en mail til: instruktion@koebenhavnsroklub.dk med oplysninger om dit navn, alder, mobilnummer, hvorefter du vil få yderligere informationer.

Se instruktionspris og kontingentsatser her.

Tilmelding til vinterkursus: