Copenhagen Dragon Boat Team i Hannover Drachenboot Festival 2022

I pinsen, den 4. & 5. juni 2022 deltog Copenhagen Dragon Boat Team i Hannover Drachenboot Festival, Maschsee.
Den populære festival blev første gang afholdt i 1995, og har siden da været lidt af et tilløbsstykke. Normalt deltager ca. 140 teams og mere end 3.500 padlere, men grundet Covid-19 har festivalen ikke været afholdt de sidste par år.
I år skulle det altså være og her deltog mere end 80 teams i kategorierne: Sport, Fun, og for første gang også en Pink Cup kategori. Her deltog Copenhagen Dragon Boat Team sammen med 2 tyske hold Pink Dragonistas Hannover & Pink Ladies Schierstein.
Vores team var repræsenteret med 16 padlere og 1 trommer til deltagelse i 250 meter races.
Pink Dragonistas Hannover havde sideløbende med racene arrangeret en smuk blomsterceremoni, som er blevet en fast tradition ved alle Pink events. Her mindes, og ærer vi alle kære, som vi har mistet til brystkræft. Det er også en ceremoni, hvor vi sammen, forbundet i kærlighed, minder hinanden om livet og om vores styrke. #gemeinsamimboot #strongtogether
I 4 fyldte dragebåde padlede vi ud og lagde bådene tæt op af hinanden. Hånd i hånd blev alle padlere forbundet i fællesskab, og efter 1 minuts tavshed, kastede vi lyserøde blomster i vandet. Denne ceremoni er utrolig rørende og meget emotionel for os såvel som for alle tilskuere.
Ikke siden deltagelsen i IBCPCs festival i Firenze i 2018, har Copenhagen Dragon Boat Team været med i et større event, så det var en kæmpe stor oplevelse at deltage i Hannover.
Vores tyske værter havde stablet et fabelagtigt arrangement på benene. Udover racene og blomsterceremonien, deltog vi også i en ”dåbsceremoni” for den smukkeste nye pinkfarvede BUK dragebåd, som Pink Dragonistas har fået af Niedersächsische Krebsgesellschaft (hovedsponsor), som er modsvar til vores Kræftens Bekæmpelse. Sådan en båd står højest på vores ønskeseddel!
Lørdag aften var vi til festlig Schlagerfest i kano og kajakklubben, og slutteligt blev festivalen rundet af med en uovertruffen afslutningsfest for alle deltagere, arrangører og sponsorer.
Copenhagen Dragon Boat Team blev naturligvis kaldt op på scenen, hvor vi modtog vores diplom og en særlig tak for vores deltagelse. Sammen med de to andre Pink Teams blev vi hyldet på scenen af alle de øvrige festglade deltagere.
Da vi kun var 17 afsted, manglede vi altså 4 padlere i racene. Vi erkender, at vi ikke fik nogen førstepladser i de 5 race vi deltog i. Men på trods af de manglende ”hestekræfter” formående vi - trods alt - at forbedre vores racetid med mere end 2,5 sekunder.
Det har været lærerigt og endnu en fantastisk oplevelse, at deltage i Hannover Drachenboot Festival og møde de andre teams. Vi nyder at være en del af dragebådssporten, som vi håber vokser sig større i Danmark. Vores deltagelse anser vi for en kæmpe stor sejr!
Hermed en lille video som opsummerer vores tur. Håber i nyder den.
Paddles Up!
Skriv til danishdragonabreast@gmail.com hvis du vil høre mere om teamet.