Instruktions- og træningsforløb (Sommer)

Hvordan kommer du igang?
Har du aldrig roet før, og vil du gerne i gang med at lære det, så skal du igennem klubbens instruktionskursus. Inden du tilmelder dig et kursus, er du velkommen til at besøge os i Københavns Roklub. Hvis du møder op torsdage i tidsrummet 16.00-18.00, hvor klubbens kontor har åbent. Du er også velkommen til at kontakte vores instruktionsrochef via nedenstående link. Det vil give dig langt det bedste indtryk af, om roning og vores klub måske er noget for dig.

Værd at vide
Roning er modsat mange andre sportsgrene tidskrævende. En rotur starter altid med, at klargøre båden med årer, redningsveste, øsekar mv. Når man kommer tilbage til klubben efter en rotur, skal båden vaskes og tørres, og det medbragte udstyr skal lægges på plads. Du skal derfor regne med, at en normal rotur i havnen kan tage 2-3 timer.

Om sommerkurset
Inden man starter, kan man selvfølgelig aldrig vide, om roning er noget for én. Kurset er målrettet personer, som gerne vil begynde at dyrke roning som sport og fritidsinteresse. Vi tilbyder et kursus med et varieret program, hvor indlæringen foregår på vandet. Instruktionen varetages af erfarne roere fra klubben.

Om sommerkursusforløbet
Når du kommer første dag, vil du møde andre kursister (kaldet ”kaniner”), samt en række af klubbens instruktører, som vil forestå sommerkurset. Under hele kurset lægger vi stor vægt på at indlære dig de tekniske sider ved roningen.  De øvrige dage ror vi længere og længere ture i havnen.

Kursusforløbet er delt op på følgende måde:

Opstart fredag kl. 17 med instruktion på land, efterfulgt af en kortere rotur, hvor vi kan lære hinanden lidt bedre at kende.

Lørdag mødes vi kl. 9.30, hvor vi sætter hold og ror op gennem Københavns havn. Her indøver vi rotaget og rokommandoerne. Efter et par timer på vandet, er det tid til en pause. Når pausen er slut, ror vi tilbage til Københavns Roklub, hvor vi ordner bådene og slutter af med en evaluering. Dagen slutter ca. kl. 15.

Herefter er det vigtigt at komme den efterfølgende uge, mandag, tirsdag og onsdag, kl. 17-20, hvor instruktionen fortsætter og rotages forfines.

Efter instruktionsforløb foretages en vurdering om du er er klar til at deltage i klubbens almindelige roaktiviteter.

Hvis du ikke er helt klar vil du blive tilbudt yderligere instruktion, så du hurtigt vil kunne deltage på lige fod med klubbens øvrige medlemmer.

Medbring til sommerkurset
Der stilles ikke særlige krav til påklædning, bortset fra at det skal være tøj, som kan tåle at blive vådt. Tøjet må gerne være tætsiddende, men det må ikke stramme, dvs. der skal være fri bevægelighed. En regnjakke eller anden vindtæt påklædning kan være nyttig. Det er godt at have flere lag af varierende tykkelse, så man kan regulere varmen ved at tage lidt tøj af eller på. Tidligt på sæsonen (april) kan det også være en udmærket idé med en hue. Hvad angår sko, er et par med smal hæl det bedste. Sko med bred hæl er ikke anvendelige, da bådene er bygget med smalle ”hælestøtter”.

Det er altid godt at have en ekstra trøje med, og det anbefales altid at medbringe en vandflaske.

Da du kommer til at opholde dig en stor del af tiden udendørs og på vandet, er det afgørende vigtigt, at du er opmærksom på solens stråler og beskytter dig imod dem i forhold til årstiden og din egen hudtype.

Hvad angår værdigenstande, kan de sagtens medbringes i båden, men det er også muligt at anbringe disse i et aflåst rum i klubben.

Plan over sommerkurserne

Tirsdag d. 9.8.

Onsdag d. 10.8.

Hvad så efter kurset?

Når du har meldt dig ind i Københavns Roklub kan du deltage i de mange tilbud klubben har til dig.

Mandag og torsdag er der fællesroning fra kl. 17-20. Mandag, tirsdag, onsdag og fradag kl. 9-13 er der ligeledes fællesroning. Derudover er der mulighed for at få ekstra træning tirsdag kl. 17 og søndag kl. 11. Den foregår under overskriften ‘kort og hårdt’. Desuden er der også mulighed for at deltage i ture, der annonceres på ro-kortet.

Har du yderligere spørgsmål omkring sommerkurset, kan du kontakte instruktionsrochefen, Claus Jensen på denne adresse:

Send en mail til instruktionsrochefen på instruktion@koebenhavnsroklub.dk

Har du ikke mulighed for at følge et af sommerkurserne, tilbyder vi i efteråret et mentorforløb.