Der er ikke flere instruktionskurser i år.
Der bliver lagt program op for 2024 og åbnet for tilmelding i løbet af november måned.
(No more instruction courses this year. A new program for 2024 will be available in November)
Instruktions- og træningsforløb for seniorer over 18 år (Sommer)
Hvordan kommer du igang?
Har du aldrig roet før, og vil du gerne i gang med at lære det, så skal du igennem klubbens instruktionskursus. Inden du tilmelder dig et kursus, er du velkommen til at besøge os. Hver torsdag mellem 16:00 og 18:00 har vores kontor åbent og her har du mulighed for at se klubben få en snak.
Du er også velkommen til at kontakte vores Instruktionsrochef via nedenstående link, hvis du har specifikke spørgsmål omkring roning og din situation.
Værd at vide
Roning er en fantastisk dejlig sport hvor fysisk udfoldelse, kombineret med frisk luft og socialt samvær, går op i en højre enhed, men samtidig skal man være klar over roning tager tid.
En rotur, alt efter hvilke typetræning man er til, tager typisk mellem 2 og 3 timer. Der ud over skal man være opmærksom på at roning er en holdsport, hvor man er afhængig af hinanden – det forpligter, man kommer først på vandet når kabalen går op og alle har fået sin plads.
Derudover skal man huske på at en rotur starter altid med, at klargøre båden med årer, redningsveste, øsekar mv, og når man kommer tilbage til klubben efter en rotur, skal båden vaskes og tørres, og det medbragte udstyr skal lægges på plads.
Om sommerkurset
Inden man starter, kan man selvfølgelig aldrig vide, om roning er noget for én. Kurset er målrettet personer, som gerne vil begynde at dyrke roning som sport og fritidsinteresse. Vi tilbyder et kursus med et varieret program, hvor indlæringen foregår på vandet. Instruktionen varetages af erfarne roere fra klubben.
Det er en forudsætning at:
– du skal kunne svømme 300 m.
– du skal være adræt og kunne se og høre.
– du skal kunne komme op i en båd, hvis du falder i vandet (det lærer du).
– du skal have rimelig god balance og kunne skifte plads i båden (det lærer du).
– om vinteren er det tid til at klargøre vores både, slibning og lakering, som vi alle hjælpes med at udføre.
Om sommerkursusforløbet
Når du kommer første dag, vil du møde andre kursister (kaldet ”kaniner”), samt en række af klubbens instruktører, som vil forestå sommerkurset. Under hele kurset lægger vi stor vægt på at indlære dig de tekniske sider ved roningen. De øvrige dage ror vi længere og længere ture i havnen.
Du over det rent ro tekniske vil der i forløbet være sociale tiltag, hvor vi efter instruktion mødes til en snak, lidt at drikke og sener i kurset vil der være indlagt fællesspisning, der er inkluderet i kursusafgiften.
Da vores kursusforløb er meget koncentreret er det vigtigt at du kan komme alle dage, for at du kan få det maximale udbytte i instruktionen.
Hvis du gennemfører kurset, og bliver frigivet til at ro med klubbens øvrige medlemmer, er det vigtig at du fortsætter med at komme til fællesroning og klubbens øvrige arrangementer, så du bliver en del af vores dejlige roklub.
Som kronen på værket vil du få mulighed for at blive ”Kanindøbt” til september 2023, så du kan få dit Roerbrev, hvilke er tegn på at du nu er frigivet. Arrangementet slutter med en middag, der ligeledes er en del at dit indmeldelsesgebyr.
Kursusforløbet er delt op på følgende måde:
Kurset starter lørdag kl. 10, hvor vi hilser på hinanden, får set vores dejlige klubhus, med bl.a. ergometer sal og ro bassin.
Når alle har været igennem en tur i ro bassin, sætter der hold og man kommer på vandet for første gang. Der roes en kortere tur, så man får en fornemmelse af hvorledes det er at sidde i en robåd, og tager de første svære ro tag. Efter 1 til 1½ time er vi tilbage i roklubben og båden tages på, ordnes og lægges på plads.
Ved ca. kl. 14 mødes vi til en snak og lidt at drikke.
Søndag mødes vi kl. 9.30, hvor vi sætter hold og ror op gennem Københavns havn. Her indøver vi ro taget og ro kommandoerne. Efter et par timer på vandet, er det tid til en pause, en snak og til at spise sin medbragte mad. Husk at have godt med væske med.
Når pausen er slut, ror vi tilbage til Københavns Roklub, hvor vi ordner bådene og slutter af med en evaluering. Dagen slutter ca. kl. 15.
Mandag er fridag, hvor man kan komme til kræfter efter de to første dages instruktion.
Vi mødes igen tirsdag kl. 17.00, der sættes hold og vi ror og ro taget og kommandoerne indøves, når vi er tilbage i klubben ordnes bådene og vi er senest færdig kl. 20.
Kurset fortsætter onsdag, hvor vi igen mødes kl. 17:00, nye hold sættes at der roes igen en tur i Københavns havn.
Igennem de 4 instruktionsforløb vil I både komme ud i 2 og i 4 åres inriggere, og med forskellige deltagere.
Når vi er tilbage og bådene er ordnet, mødes vi til lidt at spise og drikke i vores dejlige klublokale, hvor vi tager en evaluering. Herefter er I frigivet til at ro med klubbens øvrige medlemmer, men hvis man føler at man ikke er klar aftaler vi ekstra instruktion, med den enkelte.
Samtidig anbefaler vi at I kommer til klubbens fællesroning om torsdage, der ligeledes starter kl. 17, og efter følgende er der fællesspisning kl. 20, hvor maden denne første torsdag er betalt af jeres indmeldelsesgebyr.
Medbring til sommerkurset
Der stilles ikke særlige krav til påklædning, bortset fra at det skal være tøj, som kan tåle at blive vådt. Tøjet må gerne være tætsiddende, men det må ikke stramme, dvs. der skal være fri bevægelighed. En regnjakke eller anden vindtæt påklædning kan være nyttig. Det er godt at have flere lag af varierende tykkelse, så man kan regulere varmen ved at tage lidt tøj af eller på. Tidligt på sæsonen (april) kan det også være en udmærket idé med en hue. Hvad angår sko, er et par med smal hæl det bedste. Sko med bred hæl er ikke anvendelige, da bådene er bygget med smalle ”hælestøtter”.
Det er altid godt at have en ekstra trøje med, og det anbefales altid at medbringe en vandflaske.
Da du kommer til at opholde dig en stor del af tiden udendørs og på vandet, er det afgørende vigtigt, at du er opmærksom på solens stråler og beskytter dig imod dem i forhold til årstiden og din egen hudtype.
Hvad angår værdigenstande, kan de sagtens medbringes i båden, men det er også muligt at anbringe disse i et aflåst rum i klubben.
Plan over sommerkurserne (hold 2-4):
Sommerkaniner (Hold 2)
Opstart uge 16/17
Lørdag d. 22. april kl. 10 – 15
Søndag d.23. april kl. 9:30 – 15
Mandag d. 24. april. FRI
Tirsdag d. 25. april 17:00 – 20
Onsdag d. 26. april 17:00 – 20 + ca en times evaluering og lidt at spise.
Torsdag d. 27. april 17:00 – 20 Fællesroning og spisning
Sommerkaniner Hold 3
Opstart
uge 23/24 Lørdag d. 10. juni kl. 10 – 15
Søndag d. 11. juni kl. 9:30 – 15
Mandag d. 12. juni. FRI
Tirsdag d. 13. juni 17:00 – 20
Onsdag d. 14. juni17:00 – 20 + ca. en times evaluering og lidt at spise.
Torsdag d. 15. juni 17:00 – 20 Fællesroning og spisning
Sommerkaniner Hold 4
Opstart
Uge 30/31 Lørdag d. 29. juli kl. 10 – 15
Søndag d. 30. juli kl. 9:30 – 15
Mandag d. 31. juli. FRI
Tirsdag d. 1 august kl.17:00 – 20
Onsdag d. 2 august kl. 17:00 – 20 + ca. en times evaluering og lidt at spise
Torsdag d. 3. august kl. 17:00 – 20 Fællesroning og spisning
Når du har meldt dig ind i Københavns Roklub kan du deltage i de mange tilbud klubben har til dig.
Mandag og torsdag er der fællesroning fra kl. 17-20. Mandag, tirsdag, onsdag og fradag kl. 9-13 er der ligeledes fællesroning. Derudover er der mulighed for at få ekstra træning tirsdag kl. 17 og søndag kl. 11. Den foregår under overskriften ‘kort og hårdt’. Desuden er der også mulighed for at deltage i ture, der annonceres på ro-kortet.
Har du yderligere spørgsmål omkring sommerkurset, kan du kontakte instruktionsrochefen, Claus Jensen på denne adresse:
Send en mail til instruktionsrochefen på instruktion@koebenhavnsroklub.dk.
Se instruktionspris og kontingentsatser her
Har du ikke mulighed for at følge et af sommerkurserne, tilbyder vi i efteråret et mentorforløb.